Сватбеният фотограф

 

Човек с много отговорна роля, тъй като на него доверяваме запечатването на спомените за най-щастливия ни ден. Тук нямаме право на грешка, дубъл не можем да направим. Затова трябва да сме 100% уверени, че снимките ще се получат красиви, качествени и напълно ще предават  сватбената атмосфера.

 

Фотограф може да изберете като потърсите отзиви в интернет, по препоръки от приятели или по съвет на сватбения агент. На какъвто и вариант да се спрете, срещнете се лично с него, за да уговорите всички интересуващи ви нюанси, а също така и за да се опознаете. Не забравяйте, че в неговата компания ще прекарате няколко часа и трябва да се чувствате комфортно заедно. Тази среща е нужна и на фотографа, за да получи представа за вашия стил и желания, както и да получи информация за детайлите по организацията.

 

Но да се върнем към въпросите, за което трябва да поговорите с фотографа

 

Опит в снимането на сватби. Необходимо е, защото фотографът може да снима страхотно фото сесии, модели, фирмени мероприятие и т.н., но това не означава, че ще се справи успешно със сватбената фотография и ще може да улови нужните моменти и емоции, да предаде атмосферата на празника.

 

Уточнете в какъв вид ще получите готовия материал.

 

Колко време след събитието ще получите готовата продукция.

 

Цената за колко часов ангажимент се отнася. Повечето фотографи снимат в рамките на 10 астрономически часа или до последния ритуал в ресторанта /в зависимост кое настъпи първо/. Каква сума трябва да заплатите, ако остане извън това време.

 

Размер на капарото.

 

Колко време ще отнеме фото сесията и какви места би предложил фотографът.

 

Разполага ли със собствен транспорт или трябва да се погрижите за неговото предвижване.

 

Сам ли работи или с помощник.

 

Допълнителни услуги предоставяни от фотографа – слайдшоу, фотокнига и т.н.

 

И още един съвет – по време на срещата си поговорете с него просто като с човек, защото колкото по-добър е контактът между двойката и фотографа, толкова по-искрени и красиви се получават снимките.

 

Разбира се, списъкът с въпроси може да се продължи и допълва за всеки конкретен случай, но това са най-главните моменти, които биха били полезни на всеки.

 

Image1\ Image2\ Image3\