Сватбеният дисководещ

 

Изборът на дисководещ е отговорна задача в сватбената организация, защото именно на него поверявате настроението на своите гости. Именно DJ задава тона на тържеството и се намира в непрекъсната връзка с присъстващите. А ако гостите са в добро настроение и им е забавно, то те дълго ще говорят за вашата сватба.

 

Дисководещ може да изберете самостоятелно, по препоръки от приятели или по съвет от сватбения ви агент, важното е да бъде професионалист и да го харесвате като човек. Много са критериите за избор – външен вид, възраст, начин на изразяване и на водене. При лична среща с него е желателно да наблегнете на няколко основни неща:

 

Опит във воденето на сватби, тъй като да си водещ на фирмени партита или в дискотека е доста по-различно от това да си водещ на сватба.

 

Поинтересувайте се какви игри би предложил на гостите, как вижда общата схема на празника. Всички игри и шеги трябва да са уместни, за да не се получават неловки ситуации.

 

Обсъдете какви гости очаквате, каква музика харесват, с кой може и с кой не може да се шегува. Дори и най-големият професионалист не може да почувства хората по-добре, отколкото ги познавате вие.

 

Уточнете и времетраенето на ангажимента. Най-често цената е за период от 5 часа. Уточнете предварително каква сума се доплаща след това, за да избегнете неприятни изненади.

 

Поговорете за облеклото – нали не искате дисководещият да шляпа по джапанки, докато всички останали са облечени елегантно.

 

Споделете каква музика харесвате и как да се процедира ако някой иска да ви поздрави с песен в стил, който не харесвате особено.

 

 И още нещо – не си струва да провеждате особено подробна среща половин година преди сватбата, защото, макар и дисководещият да си записва подробностите, има нюанси, които се забравят. Запознайте се, ангажирайте го и когато тържеството наближи се срещнете с него повторно за финални уточнения.

 

Желая ви весела и незабравима сватба.

 

Image1\ Image2\ Image3\