Как да изберем сватбеното меню

 

Независимо, че наяждането не е най-главното на сватбата, от това каква е храната зависи до голяма степен как гостите ще запомнят тържеството.

Основният принцип, към който трябва да се придържат младоженците е, че менюто трябва да е разнообразно. Преди всичко, не е желателно да включвате няколко ястия от един и същ основен продукт, както и храни, приготвени по еднакъв начин.

 

По-голямото разнообразие може да бъде постигнато за сметка на порциите. Например не е нужно да поръчвате по една пълна порция от всички възможни предястия, а по 1/2 или 1/3 на гост.

 

При подбора на менюто, обърнете внимание и на сезона. През лятото е хубаво да акцентирате на пресни плодове и зеленчуци и на по-леки меса, а през зимата на задушени зеленчуци и по-тежки основни ястия. Същото се отнася и за напитките – през летните месеци на почит е бялото вино, а през зимните – червеното. 


Допълнителни поръчки – предварително трябва да се уговорите с ресторанта как ще се процедира с тях – дали ще ги поемете вие или всеки гост ще заплаща това, което си е поръчал извън куверта.

 

Image1\ Image2\ Image3\