10 неща, които могат да развалят сватбата ни и как да ги избегнем

 

Сватбата е едно от най-важните събития в живота на човека и затова всичко в този ден трябва да  мине по вода. Въпреки това има някои неща, които могат да помрачат празника, но както се казва – „предупреденият е въоръжен”. Ето и 10-те най-разпространени „врагове” на хубавата сватба:

 

Стресът – не е тайна, че преди сватбата  всички са нервни, без изключение. И ако не можем да го избегнем напълно, главното е да е с мярка, без да даваме воля на емоциите, суеверията, предразсъдъците и негативната настройка. Всеки от нас има свой начин да се отпусне – взимане на вана, хубав масаж, гледане на любим филм или разговор с приятел. Просто трябва да осъзнаем, че всичко е планирано и премислено до най-малката дреболийка. А пък и в крайна сметка, сватбата не е конкурс, нито тест, нашите гости не са съдии, а близки и приятели, които са дошли, защото ни обичат и се радват за нас.

 

Желанието за свръхконтрол – това е когато булката или младоженецът искат да контролират всички процеси, свързани със сватбената организация до най-малките детайли. Разбира се, те трябва да са в час с всичко, което се случва, но без фанатизъм. Ако със сватбената подготовка се занимава сватбена агенция, такова поведение показва съмнение в нейния професионализъм, а от друга страна натоварвате сами себе си с излишна работа. Ако желаете да организирате сватбата си сами, помолете за помощ приятели, на които може да разчитате на 100%. В деня на сватбата трябва да получавате само и единствено удоволствие, а не да се занимавате с организационни въпроси.

 

Алкохолът – почти задължително е да се ограничите с 1-2 чаши. Някой може да опонира, че алкохолът ни помага да се отпуснем, но със сигурност мога да кажа, че няма нищо по-неуместно от пияни младоженци.

 

Неудобна рокля и/или обувки – поговорката, че красотата изисква жертви, не е особено приложима за деня на сватбата. Цял ден на крак с неудобна рокля или обувки, при условие, че трябва да се усмихвате, да приемате поздравления, да танцувате и да извлечете максимално удоволствие от всичко – това е сериозно предизвикателство. Когато избирате сватбения тоалет, помнете, че освен красив, той трябва да бъде и удобен.

 

Ергенско или моминско парти в деня преди сватбата – дори и да сте сигурни, че партито ще протече тихо и скромно, в живота винаги има място за изненади, които могат да завършат с убийствен махмурлук на следващата сутрин. Затова нека тези паметни събития да са седмица или две преди тържеството, за да си спестите ексцесиите.

 

Задръстванията – колкото и банално да звучи, задръстванията са бичът на нашето съвремие. За да избегнете излишното препускане по улиците и  закъсненията, внимателно планирайте времето за предвижване от една локация до друга.

 

Лошо съставеното меню – сватбата не е място за наяждане, но от добре подбраната храна до голяма степен зависи и настроението на гостите. Менюто трябва да е разнообразно, съобразено със сезона и поднесено навреме.

 

Разположението на гостите – неудачната подредба също може да развали сватбата. Ако някой гост видимо не се чувства добре на мястото си, това няма да остави особено приятно впечатление. Планирайки схемата на масите, отново помислете доколко комфортно ще се чувства всеки присъстващ.

 

Времето – разбира се, че няма нищо по-хубаво от лошото време, но все пак не е лошо да проработите и този вариант. Планирайки сватбата на открито, помислете как ще се процедира ако в разгара на веселбата завали пороен дъжд или пък е много горещо или студено.

 

Експерименти с външния вид – имам предвид ходенето на козметик, драстична промяна на цвета на косата или необичаен грим или прическа в деня на или преди сватбата. Подобни процедури е желателно да се правят поне една седмица предварително, а що се отнася до сватбените прическа и грим –по-добре направете пробни. Така ще бъдете сигурни, че в Големия ден ще изглеждате страхотно.

 

Разбира се, не е възможно да се презастраховаме и предпазим от всичко, но се надявам че спазването на тези 10 прости съвета ще направят сватбата ви още по-приятна.

 

Image1\ Image2\ Image3\